Ohjelmapäällikön terveiset

Vaihto-oppilasvuosi on nuorelle ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua vieraaseen kulttuuriin. Kokemuksemme mukaan parhainta vaihto-oppilaan vuodessa ulkomailla ovat uudet kansainväliset ystävät ja ihmiset ja erilainen koulu aktiviteetteineen sekä tietenkin vaihtovuoden tuoma elämänkokemus. Kielitaidon ja vuorovaikutustaitojen kehittymisen hedelmistä nuori saa nauttia pitkään niin opiskelu- kuin työurallaankin.

Monelle nuorelle vaihto-oppilasvuosi on siihenastisen elämän merkittävin kokemus, unelmien täyttymys ja pitkäaikainen haave. Vuosi ei kuitenkaan ole pelkkää ylämäkeä vaan sisältää myös haastaviakin tilanteita normaalin arkielämän keskellä. Vaihtovuoden suurimpana haasteena on oppia kommunikoimaan ihmisten kanssa erilaisissa tilanteissa. Näiden arjen haasteiden kautta nuori oppii hoitamaan omia asioitaan ja valmistuu henkisesti kohti aikuistumista. Tärkeintä menestyksekkäälle vaihto-oppilasvuodelle onkin oikea ja ennakkoluuloton asenne.

Vaihto-oppilasvuosi onnistuu parhaiten, kun nuori tiedostaa miksi hän lähtee vaihto-opiskelemaan. SUN -tiimin tärkeimpänä tehtävänä on yhdessä nuoren sekä vanhempien kanssa varmistaa oikeat odotusarvot tulevalle kokemukselle ja luoda hyvä perusta matkalle lähtöön.

Vaihto-oppilasvuodesta kiinnostunut nuori: Anna itsellesi mahdollisuus kasvaa ja rikastuttaa sekä omaasi että läheistesi elämää uuden kokemuksen kautta.

Lähdetään toteuttamaan SUN ohjelmaa yhdessä!Reeta Saarni
Ohjelmapäällikkö