Avon Maitland

Avon Maitland on noin 160 000 asukkaan koulupiiri Kanadan Ontariossa, joka on maan provinsseista eteläisin. Koulupiiriin kuuluu Huron, Ontarion länsirannikon ja Perthin alueet. Avon Maitland sijaitsee 160 km länteen Torontosta ja on aivan tämän metropolialueen laitamilla. Suurin osa koulupiirin kaupunkien ulkopuolella olevasta ympäristöstä on kuitenkin tasaista peltoaluetta ja pieniä metsiä ja muistuttaa Etelä-Suomen ympäristöä.

 

Paikkana Avon Maitland on mukavan rento ja koulupiirin kaupungeissa yhdistyvät mukavasti pienen ja suuren paikkakunnan edut. Toisaalta ympäristö ei ole aivan suurkaupungin sydämessä ja siellä saa täten mukavasti omaa tilaa, mutta Toronto on kuitenkin kohtalaisen matkan päässä ja siellä pystyy vierailemaan kätevästi, vaikka viikonloppureissun muodossa.

 

Avon Maitlandissa toimii useita high schooleja, joista suurin osa tarjoaa harrastusmahdollisuuksina jääkiekkoa, koripalloa, jalkapalloa ja lentopalloa. Muutamilla kouluilla on sen lisäksi myös uintia, tennistä sekä erilaisia talvilajeja kuten luistelua ja laskettelua. Osa kouluista panostaa enemmän musiikkiin järjestämällä esimerkiksi bändi- tai kuorotoimintaa.

 

Koulupiirissä jääkiekko on suuressa osassa, ja sitä varten on kehitetty jopa oma opiskelulinja. Linja on tarkoitettu sekä tytöille että pojille ja kyseinen ohjelma pystytään suorittamaan opiskelujen ohella. Jokainen viikko sisältää luistelua, mutta myös normaaleja oppitunteja. Sen lisäksi, että koulut tarjoavat jääkiekkoa, löytyy alueelta myös koulun ulkopuolisia jääkiekkoseuroja, joissa kilpailu on kovaa.