New Brunswick

Provinssina ja koulupiirinä New Brunswick on ainutlaatuinen, sillä ensinnäkin koulupiiri kattaa koko provinssin ja toiseksi, alue on virallisesti kaksikielinen. Siinä, missä muut Kanadan provinssit ovat joko englanninkielisiä tai Quebecin tapauksessa ranskankielisiä, New Brunswickissä molemmat ovat virallisia kieliä. Koulussa opiskellaan ranskaksi. 

New Brunswick ei ole tunnettu suurkaupungeistaan ja tarjoaakin erilaisia kokemuksia. Atlantin reunalla olevassa provinssissa on merellinen tunnelma ja jylhät rantaviivat kuvauksellisine majakoineen antavat alueelle sen ominaisen luonteen. Täällä pääset kokemaan Kanadan aivan eri tavalla, kuin muissa provinsseissa. Kanadan ensimmäinen kaupunki, Saint John, on itse asiassa juuri New Brunswickissa.

Provinssin koulupiiri jakautuu kolmeen osaan, jotka keskittyvät Monctonin, Edmundstonin ja Bathurstin kaupunkeihin ja alueen kouluihin. Kanadan ensimmäinen Alueen koulut ovat monipuolisia ja harrastusmahdollisuuksia on laidasta laitaan aina uinnista Kanadalle perinteiseen curlingiin unohtamatta tietenkään perinteisiä harrastuksia. Erityisesti Ranskan kielen opiskelun kannalta New Brunswick on oiva kohde, sillä syventävä kieliohjelma antaa hyvät lähtökohdat joko oppia kokonaan uuden kielen tai parantaa olemassa olevaa kielitaitoa. Kysy lisää New Brunswickista ja lähde kokemaan tämä ainutlaatuinen provinssi!