Miksi lähteä vaihto-oppilaaksi?

Vieraan kulttuurin oppiminen

Vaihto-oppilasvuosi on mahdollisuus sukeltaa syvälle vieraaseen kulttuuriin, jonka kautta opit ymmärtämään erilaisia ihmisiä ja heidän tapojaan. Vuosi opettaa toisenlaisten näkökulmien hyväksymistä ja peilaamalla kokemustasi suomalaiseen kulttuuriin avarrat maailmankuvaasi. Tulet myös arvostamaan suomalaista kulttuuria eri tavalla kuin aiemmin. Ehkä myös poimit vieraasta kulttuurista niitä parhaita paloja tuodaksesi ne osaksi arkeasi Suomessa.

Kielitaito

Puhumalla ja kuulemalla vierasta kieltä päivittäin, kehität kielitaitoasi enemmän kuin uskallat toivoa ja palaat Suomeen käytännössä kaksikielisenä valmiina tulevaisuuden kansainvälisiin haasteisiin.

Uudet ystävät ympäri maailmaa

Vaihtovuoden aikana tutustut moniin kiinnostaviin ihmisiin kohdemaassasi. Jaat arjen isäntäperheesi kanssa ja opiskelet sekä harrastat ystäviesi kanssa. Samaan aikaan opit tuntemaan vaihto-oppilaita ympäri maailmaa, jotka jakavat kanssasi samanlaisia kokemuksia. Näiden uusien kontaktien avulla luot omaa yhteistyöverkostoasi, josta hyödyt halutessasi tulevaisuudessa. Tällaista kokemusta et voi saada lomamatkoilta.

Työkaluja käsitellä haasteita

Vaihto-oppilasvuosi antaa erinomaisen perustan itsenäistymiselle ja kypsymiselle. Vaikka sinulla on tukiverkosto ympärilläsi koko vuoden, tulet itse hoitamaan monia sellaisia asioita, joissa olet aiemmin tukeutunut vanhempiesi apuun. Kommunikoimalla arjen haasteista uusille tuttavuuksille, kehitätkin elämän kannalta tärkeitä vuorovaikutustaitoja ja haasteiden selättäminen kerryttää itsevarmuutta.

Sijoitus tulevaisuuteen

Vaihto-oppilaiden omakohtaiset kokemukset ovat osoittaneet kuinka kauaskantoisia positiivisia vaikutuksia vaihto-oppilasvuodella voi olla. Tämä merkittävä kokemus tulee avaamaan sinulle uusia ovia niin opiskeluissa kuin tulevissa työhaasteissa, valitsitpa melkein minkälaisen työuran tahansa. Teemme kaikkemme, jotta sinäkin pääset nauttimaan vaihto-oppilasvuotesi hedelmistä vielä monen vuoden jälkeenkin.

Huikea seikkailu

Vaihto-oppilas vuosi on hyppy tuntemattomaan, mutta vain lähtemällä voit tietää millainen seikkailu sinua odottaa!