Referenssit

Alla löydät kaudelta 2016-2017 vaihdossa olevien nuorten vanhempien antamia lausuntoja SUN experiencen toiminnasta. Referenssien antajat ovat myös suostuneet siihen, että heihin voi tarvittaessa olla yhteydessä. Jos haluat olla suosittelijoihin yhteydessä, laita meille viestiä niin vastaamme suosittelijoiden yhteystietojen kera.

Lausunto

"Perheessämme on kaksi poikaa ja molemmat halusivat vaihtoon Kaliforniaan. Vanhempi oli vaihto-oppilaana USA:ssa 2014-15 ja tuolloin vuosi ennen lähtöä aloimme selvittää eri vaihtoehtoja ja organisaatioita, joiden kautta hän voisi vaihtoon lähteä. Tutustuimme kaikkiin organisaatioihin, joiden kautta Suomesta järjestetään USA:han opiskelijoita. Tänä vuonna nuorempi poikamme lähti vaihtoon USA:han lukuvuodeksi 2016-17.

Vanhempi poikamme oli vastaavanlaisessa ohjelmassa kuin nuorempi poikamme nyt. Hän rakastui ilmastoon, ympäristöön, harrastusmahdollisuuksiin sekä yleiseen rentoon ja kannustavaan ilmapiiriin. Tämän jälkeen oli turha kaupata nuoremmalle muita vaihtoehtoja. Hän on nyt siis Kaliforniassa, San Luis Obispossa.

Miksi valitsimme SUN experiencen? SUN experience välitti ihan eri tavalla meidän perheestä ja meidän nuoresta kuin mikään muu organisaatio. Reeta Saarni tuli meille henkilökohtaisesti kotiin kertomaan erittäin asiantuntevasti ja kattavasti eri vaihtoehdoista. Hän oli aidosti kiinnostunut löytämään juuri oikean ratkaisun juuri meidän nuorelle. Koko hakuprosessin ajan hän oli meihin yhteydessä, neuvoi ja kertoi haun etenemisestä. Haku eteni erittäin nopeasti ja joustavasti ja itse asiassa, kun olimme päättäneet sijainniksi San Luis Obispon, saimme tietää isäntäperheen kahdessa päivässä. Kyllä: kahden päivän kuluttua paikkavalinnastamme saimme pojallemme isäntäperhetiedon.

Nyt, kun poikamme on vaihdossa, SUN experience on häneen ja meihin säännöllisesti yhteydessä, kyselee ja välittää. Kaikkiin kysymyksiimme he ovat reagoineet heti, asioista on otettu selvää ja informoitu meitä. Heillä on erittäin positiivinen asenne ihan kaikkeen.

Olemme enemmän kuin tyytyväisiä SUN experiencen toimintaan ja voimme erittäin lämpimästi suositella heitä organisaationa."

Sari Ihatsu

Lausunto

Suosittelen lämpimästi Sun Experienceä nuoren vaihto-oppilasvuoden järjestöksi. Olemme saaneet Sunilta alusta asti todella henkilökohtaista ja yksilöityä palvelua. Tämä oli yksi suurimmista syistä minkä takia perheemme valitsi Sunin, kun tyttäremme suunnitteli vaihto-oppilasvuottaan Amerikassa. Vertailimme monia järjestäjiä, SUNiin päätyminen oli meille kuitenkin lopulta helppo päätös, teimme sen Reetan kanssa käymämme ensimmäisen keskustelun jälkeen.

Fiilis oli keskustelun jälkeen hyvä ja jopa minä hermostuneena äitinä rauhoituin. Apu hakuvaiheen aikana oli laajaa, papereita riittää täytettäväksi joten on tärkeää että niiden täyttämiseen saa hyvät ohjeet ja apua tarvittaessa. Nuoren lähtö vaihto-oppilaaksi ei tunnut helpolta, oma lapsi lähtee suureen maailmaan, yleensä vielä ensimmäistä kertaa yksin matkaan. SUNin haastatteluissa ja koulutuspäivänä minulle tuli tunne, että voin luottaa tyttäreni tämän järjestön käsiin. Nyt kun vaihto-oppilasvuosi on käynnistynyt, on mukavaa että myös meidät vanhemmat huomioidaan ja kysellään kuulumisia.”

Hanna-Riikka Myllymäki